Agenda – October 28th PSP/CBD Research Update and Family Conference

Register now for the conference as space is limited.  Questions?  Contact us.

Here’s the tentative agenda (subject to small changes):

PSP/CBD Research Update and Practical Conference
Saturday, October 28, 2017
Crowne Plaza Foster City (California)

Hosted by:
Brain Support Network

Organized in partnership with:
University of California San Francisco Memory & Aging Center

Generously sponsored in part by Biogen.

CHECK-IN
8am
Check-in; continental breakfast; visit exhibitor tables

WELCOME
9am
Welcome by Brain Support Network

RESEARCH UPDATE – PART ONE

9:10am  (15min)
Adam Boxer, MD, UCSF MAC – overview of PSP clinical research

9:25am  (15min)
Richard Tsai, MD, UCSF MAC – tau PET imaging for CBS

9:45am  (5min)
Dianna Wheaton, PhD, FTD Registry – update on the registry (which includes PSP and CBD)

9:50am  (15min)
Larry Golbe, MD, Rutgers Robert Wood Johnson – investigating the geographical cluster of PSP in France

10:05am  (10min)
Daniel Lee, PhD, University of South Florida, Tampa – pre-clinical research update on tauopathies

10:15am  (25min)
PANEL of previous five speakers, moderated by Alex Klein, PhD, CurePSP

RESEARCH UPDATE – PART TWO

10:40am  (10min)
Haung (Ho) Yu, PhD, Columbia – research update on clearance of misfolded tau protein

10:50am  (10min)
Stewart Clark, PhD, University of Buffalo – research update on creating a pre-clinical model for PSP

11am  (10min)
Adam Gerstenecker, PhD, University of Alabama at Birmingham – research update on functional ability in PSP

11:10am  (10min)
Gerard Schellenberg, PhD, Penn Neurodegeneration Genomics Center – what we know and don’t know about PSP and CBD genetics

11:20am  (25min)
PANEL of previous four speakers, moderated by Alex Klein, PhD, CurePSP

LUNCH
11:45am  (60min)
Lunch and visit exhibitor tables

PRACTICAL CONFERENCE – PART ONE

12:45pm  (15min)
Donna Schempp, LCSW – resilience and coping

1pm  (10min)
Leslie Wolf, person with CBD – Holding Steady on Shaky Ground

1:10pm (10min)
Phil Myers, (former) caregiver to wife with PSP, Brain Support Network – Eight Things We Learned From This Journey

1:20pm  (10min)
Jeanette Brown, MD (retired), person with PSP – Being (a) Patient with PSP

1:30pm  (30min)
PANEL of previous four speakers, moderated by Robin Ketelle, RN, UCSF MAC

BREAK
2:00pm  (20min)

PRACTICAL CONFERENCE – PART TWO

2:20pm  (25min)
Sharon Sha, MD, Stanford – Corticobasal Syndrome, Corticobasal Degeneration, and Progressive Supranuclear Palsy: What are the Tauopathies?

2:45pm  (25min)
Megan DePuy, SLP, private practice, San Mateo – what can we do about speech and swallowing problems?

3:10pm (25min)
Erica Pitsch, DPT, UCSF – what can we do about movement problems?

3:35pm  (15min)
Heather Moss, MD, neuro-ophthalmology, Stanford – what can we do about eye movement problems?

3:50pm  (30min)
PANEL of previous four speakers, moderated by Robin Riddle

CLOSING
4:20pm
Closing remarks by Brain Support Network

Note:  We are using “CBD” to refer to both CBS and CBD.